Elérhető Epizódok

Paritás Podcast - Sikerfilmek logisztikája, Benedek Csabával
Paritás Podcast

S01E07 – Sikerfilmek logisztikája: Amit a kamerák nem látnak – Beszélgetés Benedek Csabával

Miért érkezik egyre több produkció Magyarországra forgatni? Hogyan épül fel egy filmdíszlet? Hogy jut ki a mezőre az áram? Mi van akkor ha lakott területen kell forgatni? 

A mostani epizódban Benedek Csabával, a PR Filmszervíz egyik vezetőjével beszélgetünk arról, hogy milyen háttérmunkálatokra van szükség egy-egy filmforgatáshoz. Beavat minket abba, hogyan lesz áram vagy víz a helyszíneken, mi történik a díszletekkel, hol tartózkodnak a színészek és stáb, és mi mindenre van még szükség ahhoz, hogy egy forgatás megtörténhessen. Elmondja mi van akkor, ha át kell költöztetni a forgatást, mi történik a felvett anyaggal, és mivel szórakoztatják magukat a színészek a forgatásokon. Mesél olyan történeteket is, amik világsztárok forgatásain történtek, valamint a sztárokról is hallhatunk egy-két érdekességet.
Kövess minket Facebook-on, Instagramon, LinkedInen, Youtube-on vagy írj nekünk e-mailt paritas@paritaspodcast.hu címre.

Paritás Podcast 6. epizódja: Több üzlet egy kosár: az Avokado speciális logisztikája - Beszélgetés Barczi Balázzsal
Paritás Podcast

S01E06 – Több üzlet egy kosár: Az Avokado speciális logisztikája – Beszélgetés Barczi Balázzsal

Lehet egyszerre mosógépet és zsemlét rendelni? Hogy lehet pontos készlet információkkal dolgozni raktár nélkül? Hogyan érhető el a másodlagos csomagolás mentesség? Lehet még fejlődni az online FMCG-ben?

Új epizódunkban Barczi Balázzsal (COO) beszélgetünk az Avokadoról, ami egy új, széles kínálattal rendelkező online bevásárló platform. Hallhatunk a piacra lépésükről, a kiszállítás logisztikájáról és arról, hogy milyen IT megoldásokra van szükség, hogy minden zökkenőmentesen működjön. Mesél még a cseretermékek egyedi kezeléséről, a folyamatos fejlődésről és a zéró emissziós terveikről is. Balázst is kérdeztük a jelenlegi válsághelyzetről és arról, hogy ez mennyiben befolyásolja a működésüket. Egy-két kulisszatitkot is elárul nekünk, legyél Te az első, aki ezekről tudomást szerez.

Kövess minket Facebook-on, Instagramon, LinkedInen, Youtube-on vagy írj nekünk e-mailt paritas@paritaspodcast.hu címre.

paitas_podcast- A két torony: A JYSK közép európai logisztikájának fejlesztése
Paritás Podcast

S01E05 – A két torony: A JYSK közép-európai logisztikájának fejlesztése – Beszélgetés Szimeiszter Sándorral

Miért Budapestre épül logisztikai központ? Hogy alakul át ezzel a közép-európai árumozgás? Hogyan zajlik a click and collect folyamat? Mekkora a szerepe a skandináv szemléletnek a JYSK magyar, osztrák és görög működésében?

Epizódunkban Szimeiszter Sándorral, a JYSK Country managerével beszélgetünk. Betekintést nyerhetünk az ecseri logisztikai központ működésébe és ezzel párhuzamosan megismerhetjük a JYSK közép-európai árumozgásait és annak átalakulását. Hallhatunk arról is, hogy milyen kihívásokkal kell megküzdenie három ország Country managereként. Szóba kerül a konténerekkel, alapanyagokkal kapcsolatos problémák mellett az áremelkedés is és hallhatunk a cég környezetvédelmi vállalásairól, valamint a jövőbeli tervekről.

Kövess minket Facebook-on, Instagramon, LinkedInen, Youtube-on vagy írj nekünk e-mailt paritas@paritaspodcast.hu címre.

Paritás Podcast - Betekintés egy nyomdaipari raktárba papírhiányos időszakban
Paritás Podcast

S01E04 – Betekintés egy nyomdaipari raktárba papírhiányos időszakban – Beszélgetés Gombos Barnával

Könyv vagy doboz készüljön, amikor hiánycikk a papír? Hogy lehet egy nyomda vagy egy papírgyár környezettudatos? Miért alakult ki a jelenlegi papírhiány? Milyen technológiákkal működik a nyomdaipar és hova lehet még fejlődni?

Gombos Barna raktárvezetővel beszélgetünk a nyomdaiparról ebben az epizódban. Elmondja, hogy néz ki ma egy nyomda logisztikája, milyen kihívásokkal kell szembenézni és milyen eredmények érhetők el a raktár tudatos felépítésével. Mesél arról, hogyan tudja egy gép ellátni az alapanyag rendelését és milyen fejlesztéseket terveznek megvalósítani.

Gombos Barna jelenleg az EDS Zrínyi Nyomda Zrt.-nél raktárvezető, de technológiai fejlesztései és a raktárbeli sikerei miatt raktár fejlesztőként is emlegetik. Pályafutása Makón kezdődött egy nagykereskedelmi cégnél. Ezután a Continental-nál folytatta üzemi logisztikusként majd átkerült Vácra, ahol raktárvezető lett, így közel 20 évet töltött a cégnél.

Az EDS Zrínyi Nyomda Zrt. az Ipress Center és a közel 160 éves múlttal rendelkező Zrínyi nyomda Zrt. egyesüléséből jött létre, a két cég pedig az EDS GmbH német nyomda és befektetőcsoport egyesítette. Kizárólag nagy példányszámú katalógusok és szórólapok nyomtatásával foglalkozik: a Magyarországon megjelenő heti, havi lapoknak a kb. 75%-a, a szórólapoknak pedig nagyjából a 98%-a ettől a nyomdától eredeztethető. Kötészeti munkákkal és csomagolással is foglalkoznak.

Kövess minket Facebook-on, Instagramon, LinkedInen, Youtube-on vagy írj nekünk e-mailt paritas@paritaspodcast.hu címre.

Paritás Podcast 3. epizódja Kossuth Józseffel
Paritás Podcast

S01E03 – Légi áruszállítás helyzete a BUD Cargo City-n – Beszélgetés Kossuth Józseffel

Hogy változott a BUD Cargo az évek során? Hogy áll a légi szállítmányozás jelenleg Magyarországon? Hogy alakul a jövőkép a légi áruk kapcsán? Miért emlegetik a Budapestit közép-európa legsikeresebb repterének?

Kossuth Józseffel beszélgetünk a Budapest Airport Cargo City-ről. Mesélt arról, hogy milyen volt a légi áruszállítás a COVID alatt, valamint a jelenlegi helyzetről. Szóba került a BUD légi áruforgalmi helyzete a piacon és kitekintünk az európai helyzetre is. Beszélünk arról,  mekkora a cargo forgalom növekedése és milyen fejlesztéseket terveznek még megvalósítani.

Kossuth József, a Budapest Airport controlling managere volt 2009-2014 között, majd a BUD Cargo Managere lett 2015-től, 2019-től pedig a Cargo vezetője. Tanulmányait a Miskolci Egyetemen végezte Gazdálkodási Szakon Management Szakirányon, innen került a Malév-hez, ahol Üzemanyag Menedzsment területen helyezkedett el. Később a Repülőtéri Üzemanyag Kiszolgáló cég kereskedelmi vezetője lett 2008-ig.

A Budapest Airport Cargo közép- és kelet-európai légiáru gyűjtő- és elosztóközpont. A repülőtér jelentős mennyiségű és gyorsan növekvő cargo forgalmat kezel, folyamatosan fejlődő cargo hálózattal rendelkezik. 2019-ben a Budapest Airport átadott egy új légiáru logisztikai központot, BUD Cargo City-t. Az új projekt a repülőtér azon szándékát tükrözi, hogy egy kisvároshoz hasonló, valódi cargo közösséget hozzon létre, ahol a logisztikai szereplők könnyen és hatékonyan működhetnek együtt.

Kövess minket Facebook-on, Instagramon, LinkedInen, Youtube-on vagy írj nekünk e-mailt paritas@paritaspodcast.hu címre.

A fuvarozás jövője: intermodális szállítás - Beszélgetés Bíró Koppánnyal
Paritás Podcast

S01E02 – A fuvarozás jövője: intermodális szállítás – Beszélgetés Bíró Koppánnyal

Mi a legfontosabb az árufuvarozásban? Hogy áll Magyarország intermodális terminálok terén? Mi a hármas nyomás a közúti fuvarozókon? Hogyan látja el a meki vasútról az éttermeit Svájcban?

Ebben az epizódban Bíró Koppánnyal beszélgetünk az intermodális szállítmányozásról, Magyarország és Európa viszonylatában. Megtárgyaljuk, hogy miért érdemes belevágni az intermodális szállítmányozásba, mi a helyzet Duisburgban, jó ötlet-e a lerakóhelyek szankcionálása, valamint az EWG kombiterminálról is mesél nekünk Koppány.
Továbbá szó lesz az AdBlue-ról, a sofőr hiányról, a magyar piac jövőjéről és további aktualitásokról.

Bíró Koppány Ajtony az MLSZKSZ főtitkára/ szakmai vezetője. A Gödöllői Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett gépészmérnöki, mérnöktanári, logisztikai felsőfokú szakirányú végzettséget. Szakmai pályafutása a Magyar Államvasutaknál kezdődött, majd folytatódott a Székesfehérvári Logisztikai Szolgáltató Központ fejlesztésével és működtetésével.

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) a hazai logisztikai és közlekedési szakma egyik meghatározó szervezete, amely a logisztikai szolgáltató központok közel 90 százalékát fogja össze kazánkban. Magyarországon az MLSZKSZ az egyetlen olyan szövetség, amely a komplett szolgáltatási láncot lefedi, a közúti, vízi, vasúti, légi fuvarozást, valamint a logisztikai szolgáltatói tevékenységet is beleértve. A Szövetséget 2002-ben azért alapították, hogy megvalósítsák a logisztikai szolgáltató központok hatékony együttműködését, elősegítsék a vonzáskörzetükben működő vállalkozások üzleti tevékenységét, növeljék versenyképességüket és új üzleti lehetőségeket teremtsenek.

Kövess minket Facebook-on, Instagramon, Youtube-on vagy írj nekünk e-mailt paritas@paritaspodcast.hu címre.

paritas-podcast-kovacs-marcell
Paritás Podcast

S01E01 – Fejlesztésekkel a jövő logisztikájáért a Maspednél

Nehéz a változás a logisztikában? Miért fontos a digitalizáció? Be lehet vezetni egy operatív folyamatokat érintő szoftvert 3 óra alatt?

A Paritás podcast első epizódjában vendégeink Kovács Marcell és Bakos Dániel, akik Juhász Bálinttal, a podcast műsorvezetőjével, beszélgetnek a Masped Logisztika Kft. digitalizációs megoldásairól. Marcell mesél arról, hogy honnan indult a Masped fejlődése, jelenleg hol tart és a jövőbeli tervekről is kérdeztük.

A koronavírus alatt is a fejlődésen volt a hangsúly a Maspednél, így találkozott Dániellel: újabb fejlődési pontként bevezették a GLABs online időkapus megoldását. Továbbá Dániel mesél a GLABs szoftvercsaláddá alakulásáról és az új termékeikről.

Kovács Marcell, a Masped Logisztika Kft. a Masped Logisztika ügyvezető igazgatója. Immáron több, mint 21 éve tevékenykedik a Maspednél, 2014-től pedig ügyvezető igazgatóként. Munkássága a vállalatnál 2000-ben kezdődött, a keze alatt a fejlődés már az első években mérhetővé vált és ezt a tendenciát a mai napig fenntartja. Munkája elismeréséért 2017-ben az Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaságtól (MLBKT) megkapta Az Év Logisztikai Menedzsere címet.

Bakos Dániel, a GLABs senior tanácsadója, aki 2015 óta 7 országba vezetette be a GLABs online időkapus megoldását. Tapasztalata nem csak a logisztika területén mérvadó, fejlesztői és technilógiai területeken is elismert szakember. A digitalizációt tartja a legfontosabbnak a logisztika területén és az ezzel járó kihívások sem riasztják el az iparágtól.

Kövess minket instagramon: Paritás Podcast (@paritaspodcast)

Youtube-on is megtalálsz: Paritás podcast – YouTube

Írj nekünk e-mailt: paritas@paritaspodcast.hu