S01E04 – Betekintés egy nyomdaipari raktárba papírhiányos időszakban – Beszélgetés Gombos Barnával

Paritás Podcast - Betekintés egy nyomdaipari raktárba papírhiányos időszakban
Paritás Podcast
Paritás Podcast
S01E04 - Betekintés egy nyomdaipari raktárba papírhiányos időszakban - Beszélgetés Gombos Barnával
/
Iratkozzon fel, hogy értesülhessen új epizódjainkról:Spotify Apple Podcast Google Podcast YoutubeEmail

Könyv vagy doboz készüljön, amikor hiánycikk a papír? Hogy lehet egy nyomda vagy egy papírgyár környezettudatos? Miért alakult ki a jelenlegi papírhiány? Milyen technológiákkal működik a nyomdaipar és hova lehet még fejlődni?

Gombos Barna raktárvezetővel beszélgetünk a nyomdaiparról ebben az epizódban. Elmondja, hogy néz ki ma egy nyomda logisztikája, milyen kihívásokkal kell szembenézni és milyen eredmények érhetők el a raktár tudatos felépítésével. Mesél arról, hogyan tudja egy gép ellátni az alapanyag rendelését és milyen fejlesztéseket terveznek megvalósítani.

Gombos Barna jelenleg az EDS Zrínyi Nyomda Zrt.-nél raktárvezető, de technológiai fejlesztései és a raktárbeli sikerei miatt raktár fejlesztőként is emlegetik. Pályafutása Makón kezdődött egy nagykereskedelmi cégnél. Ezután a Continental-nál folytatta üzemi logisztikusként majd átkerült Vácra, ahol raktárvezető lett, így közel 20 évet töltött a cégnél.

Az EDS Zrínyi Nyomda Zrt. az Ipress Center és a közel 160 éves múlttal rendelkező Zrínyi nyomda Zrt. egyesüléséből jött létre, a két cég pedig az EDS GmbH német nyomda és befektetőcsoport egyesítette. Kizárólag nagy példányszámú katalógusok és szórólapok nyomtatásával foglalkozik: a Magyarországon megjelenő heti, havi lapoknak a kb. 75%-a, a szórólapoknak pedig nagyjából a 98%-a ettől a nyomdától eredeztethető. Kötészeti munkákkal és csomagolással is foglalkoznak.

Kövess minket Facebook-on, Instagramon, LinkedInen, Youtube-on vagy írj nekünk e-mailt paritas@paritaspodcast.hu címre.