S01E02 – A fuvarozás jövője: intermodális szállítás – Beszélgetés Bíró Koppánnyal

A fuvarozás jövője: intermodális szállítás - Beszélgetés Bíró Koppánnyal
Paritás Podcast
Paritás Podcast
S01E02 - A fuvarozás jövője: intermodális szállítás - Beszélgetés Bíró Koppánnyal
/
Iratkozzon fel, hogy értesülhessen új epizódjainkról:SpotifyApple PodcastGoogle PodcastYoutubeEmail

Mi a legfontosabb az árufuvarozásban? Hogy áll Magyarország intermodális terminálok terén? Mi a hármas nyomás a közúti fuvarozókon? Hogyan látja el a meki vasútról az éttermeit Svájcban?

Ebben az epizódban Bíró Koppánnyal beszélgetünk az intermodális szállítmányozásról, Magyarország és Európa viszonylatában. Megtárgyaljuk, hogy miért érdemes belevágni az intermodális szállítmányozásba, mi a helyzet Duisburgban, jó ötlet-e a lerakóhelyek szankcionálása, valamint az EWG kombiterminálról is mesél nekünk Koppány.
Továbbá szó lesz az AdBlue-ról, a sofőr hiányról, a magyar piac jövőjéről és további aktualitásokról.

Bíró Koppány Ajtony az MLSZKSZ főtitkára/ szakmai vezetője. A Gödöllői Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett gépészmérnöki, mérnöktanári, logisztikai felsőfokú szakirányú végzettséget. Szakmai pályafutása a Magyar Államvasutaknál kezdődött, majd folytatódott a Székesfehérvári Logisztikai Szolgáltató Központ fejlesztésével és működtetésével.

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) a hazai logisztikai és közlekedési szakma egyik meghatározó szervezete, amely a logisztikai szolgáltató központok közel 90 százalékát fogja össze kazánkban. Magyarországon az MLSZKSZ az egyetlen olyan szövetség, amely a komplett szolgáltatási láncot lefedi, a közúti, vízi, vasúti, légi fuvarozást, valamint a logisztikai szolgáltatói tevékenységet is beleértve. A Szövetséget 2002-ben azért alapították, hogy megvalósítsák a logisztikai szolgáltató központok hatékony együttműködését, elősegítsék a vonzáskörzetükben működő vállalkozások üzleti tevékenységét, növeljék versenyképességüket és új üzleti lehetőségeket teremtsenek.

Kövess minket Facebook-on, Instagramon, Youtube-on vagy írj nekünk e-mailt paritas@paritaspodcast.hu címre.